Conflict begeleiding
Conflicten, hoe onaangenaam ook, bieden unieke kansen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. In mijn rol als conflictbegeleider streef ik ernaar om deze mogelijkheden te benutten door individuen en teams te ondersteunen bij het navigeren door meningsverschillen en onenigheden. Mijn benadering is gericht op het begrijpen van de diverse perspectieven en het vinden van een gemeenschappelijke basis.
In de kern van mediation ligt de overtuiging dat conflicten niet alleen opgelost moeten worden, maar ook gebruikt kunnen worden als een krachtig hulpmiddel voor verandering en innovatie. Door conflicten te herkaderen als kansen, help ik cliënten om hun communicatievaardigheden te verbeteren, empathie te ontwikkelen en effectievere samenwerkingsstrategieën te creëren. Dit proces draagt bij aan het opbouwen van een veerkrachtige en positieve omgeving, zowel thuis als op de werkvloer.
Tijdens de begeleidingssessies ligt de focus op het identificeren van de onderliggende emoties en behoeften die ten grondslag liggen aan het conflict. Door actief te luisteren en gerichte vragen te stellen, moedig ik cliënten aan om hun eigen inzichten te verkennen en nieuwe perspectieven te omarmen. Dit leidt tot een dieper begrip van zowel zichzelf als anderen, waardoor de weg vrijkomt voor constructieve en duurzame oplossingen.
Bovendien erken ik het belang van een veilige en respectvolle omgeving waarin iedereen zich gehoord en gewaardeerd voelt. Deze benadering bevordert openheid en vertrouwen, wat essentieel is voor het effectief oplossen van conflicten en het bouwen aan sterke relaties. Door middel van conflictbegeleiding en coaching bied ik de tools en inzichten die nodig zijn om uitdagingen om te zetten in kansen voor groei en innovatie, zowel op persoonlijk als professioneel vlak.
Veelgestelde
Vragen & antwoorden
Waar is coaching goed voor?
Ik ben van mening dat ieder mens in staat is om de juiste keuzes te kunnen maken, mits hij of zij beschikt over de juiste kennis. En die kennis zit in jou.
Ik kan je helpen om te luisteren naar jezelf, keuzes te maken vanuit je hart en te handelen naar je verlangen. Mijn coachtrajecten worden daarom op maat gemaakt, zodat ze aansluiten bij jouw behoeften en wat jij nodig hebt. Ik ben er volledig voor jou. Ik bied een luisterend oor, denk met je mee, laat je zien en ervaren wat er bij jou speelt en help je inzien hoe het anders kan.
Is coaching iets voor mij?
Als je het gevoel hebt dat je vastloopt, op zoek bent naar verandering of verbetering in je persoonlijke of professionele leven, of een specifiek doel wilt bereiken, kan coaching heel nuttig zijn. Hier zijn enkele vragen die je jezelf kunt stellen om te bepalen of coaching iets voor jou is:
- Ben ik bereid om te veranderen of te groeien?
- Ben ik open voor feedback en nieuwe perspectieven?
- Ben ik bereid om tijd en energie te steken in het coachingproces?
Als je op deze vragen 'ja' antwoordt, dan is de kans groot dat je veel baat hebt bij coaching.
Echter, het is belangrijk om te onthouden dat het succes van coaching grotendeels afhankelijk is van jouw bereidheid om actief deel te nemen aan het proces en de verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen groei en ontwikkeling. Ik kan je hier bij begeleiden van start tot einde, maar uiteindelijk ben jij degene die het werk moet doen.
Wanneer kun je niet bij mij terecht?
- Wanneer je snel klaar wilt zijn: Coaching is geen cursus of training, maar een persoonlijk ontwikkelingstraject. In de meeste gevallen ben je niet na 1 sessie daar waar je graag wilt zijn.
- Je medicijnen gebruikt die invloed kunnen hebben op je psychische toestand: Ik waardeer je gezondheid en welzijn en daarom wil ik aangeven dat wanneer je gebruik maakt van medicijnen die invloed kunnen hebben op je psychische toestand, ik je tijdens deze periode niet kan coachen.
Hoe werkt een kennismakingsgesprek?
Tijdens het kennismakingsgesprek kijken we samen of er de juiste chemie is. En ik jou kan verder helpen met je coaching vraag.
En geen zorgen, het is geen sollicitatiegesprek. Ben lekker jezelf en voel je veilig en op je gemak.
Een kennismakingsgesprek duurt een half uur. Het is geheel kosteloos en verplicht je tot niets. Wil je na het kennismaken doorgaan met de sessie? Dan breng ik het afgesproken coaching tarief in rekening.
Wat is coaching?
Coaching is een ontwikkelingsproces waarbij jij (de coachee), wordt ondersteund door mij (de coach), om specifieke persoonlijke, professionele of educatieve doelen te bereiken. Door middel van gestructureerde gesprekken, help ik jou om zelfbewustzijn en zelfreflectie te ontwikkelen, waardoor jij beter in staat bent om je eigen oplossingen te vinden en acties te ondernemen om deze doelen te bereiken.
Investering
Coaching is geen cursus of training, maar een persoonlijk ontwikkelingstraject. Hierbij ga ik ervan uit dat de verandering die je zoekt in jou zelf zit.
Tijdens het kennismakingsgesprek bepalen we samen het doel en de duur van het traject.
Na het bepalen van het coachingtraject ontvang je van mij een vrijblijvend voorstel.
Wat kost coaching?
- Particulier: €145,- per uur (incl. BTW)
- Ondernemers: €145,- per uur (excl. BTW)
Kennismaken is gratis en vrijblijvend.
Wordt coaching vergoed?
Via je werkgever
Meer dan de helft van de personen die op zoek zijn naar coaching, kunnen vaak een vergoeding krijgen via hun werkgever. Dit komt doordat veel werkgevers budgetten beschikbaar stellen voor persoonlijke ontwikkeling, opleidingen of het voorkomen van verzuim.
Controleer je CAO, vooral als je bij een gemeente, universiteit, universitair medisch centrum werkt, of langer dan drie jaar ononderbroken in dienst bent bij de Rijksoverheid. In deze gevallen kun je vaak aanspraak maken op een budget specifiek bestemd voor coaching.
Via je zorgverzekering
Coaching wordt in de meeste gevallen niet vergoed door je zorgverzekeraar.
Dit komt omdat het valt onder counseling en dit wordt ook aanvullend vaak niet vergoed.
Voor ondernemers
Coaching kan voor ondernemers fiscaal aftrekbaar zijn onder de inkomsten- en vennootschapsbelasting. Kosten voor trainingen, opleidingen, cursussen, seminars of workshops die aantoonbaar bijdragen aan het onderhouden of verbeteren van vakkennis, zijn zakelijk aftrekbaar.