Zelfverzekerdheid vergroten

Het vergroten van je zelfvertrouwen en assertiviteit is een krachtige stap naar het realiseren van je volledige potentieel, zowel persoonlijk als professioneel. Mijn coaching is ontworpen om je te helpen je innerlijke kracht te ontdekken en deze zelfverzekerd uit te drukken in verschillende aspecten van je leven.

Een belangrijk onderdeel van dit proces is het overwinnen van zelftwijfel. Dit begint met het herkennen en uitdagen van negatieve gedachtenpatronen die je zelfvertrouwen kunnen ondermijnen. Samen zullen we werken aan het ontwikkelen van een positievere en meer realistische kijk op jezelf en je capaciteiten. Dit omvat het vieren van je successen, hoe klein ook, en het leren omgaan met falen als een kans om te groeien.

Bouwen van een sterke identiteit

Tenslotte richten we ons op het bouwen van een sterke persoonlijke identiteit. Dit betekent het ontwikkelen van een duidelijk beeld van wie je bent, wat je waarden zijn, en wat je wilt bereiken in het leven. Door een sterk gevoel van eigenwaarde en een duidelijk doel voor ogen te hebben, ben je beter in staat om assertief te zijn in je dagelijkse interacties.

Samen werken we aan het bouwen van een fundament van zelfvertrouwen dat je zal helpen om je dromen na te streven, je stem te laten horen, en je leven op jouw voorwaarden te leiden.

Misschien ook interessant: Daten met meer zelfvertrouwen, Lees meer…

Communicatievaardigheden

Communicatievaardigheden spelen ook een cruciale rol in zelfverzekerdheid. Ik help je bij het ontwikkelen van effectieve spreektechnieken en lichaamstaal die jouw zelfvertrouwen uitstralen. Dit betekent leren hoe je helder en beknopt je punt kunt maken, hoe je actief kunt luisteren en reageren, en hoe je je ideeën met overtuiging kunt presenteren.

Daarnaast focussen we op het stellen van persoonlijke en professionele doelen. Door doelen te stellen die zowel uitdagend als haalbaar zijn, bouw je geleidelijk aan meer zelfvertrouwen op. Ik begeleid je in het stellen van deze doelen en in het ontwikkelen van een plan om ze te bereiken. Dit proces omvat het leren omgaan met tegenslagen en het blijven zoeken naar manieren om je vaardigheden en kennis te verbeteren.

Misschien ook interessant: Leer omgaan met een narcist. Lees meer…

 

Veelgestelde

Vragen & antwoorden

Waar is coaching goed voor?

Ik ben van mening dat ieder mens in staat is om de juiste keuzes te kunnen maken, mits hij of zij beschikt over de juiste kennis. En die kennis zit in jou.

Ik kan je helpen om te luisteren naar jezelf, keuzes te maken vanuit je hart en te handelen naar je verlangen. Mijn coachtrajecten worden daarom op maat gemaakt, zodat ze aansluiten bij jouw behoeften en wat jij nodig hebt. Ik ben er volledig voor jou. Ik bied een luisterend oor, denk met je mee, laat je zien en ervaren wat er bij jou speelt en help je inzien hoe het anders kan.

Is coaching iets voor mij?

Als je het gevoel hebt dat je vastloopt, op zoek bent naar verandering of verbetering in je persoonlijke of professionele leven, of een specifiek doel wilt bereiken, kan coaching heel nuttig zijn. Hier zijn enkele vragen die je jezelf kunt stellen om te bepalen of coaching iets voor jou is:

  • Ben ik bereid om te veranderen of te groeien?
  • Ben ik open voor feedback en nieuwe perspectieven?
  • Ben ik bereid om tijd en energie te steken in het coachingproces?

Als je op deze vragen 'ja' antwoordt, dan is de kans groot dat je veel baat hebt bij coaching.

Echter, het is belangrijk om te onthouden dat het succes van coaching grotendeels afhankelijk is van jouw bereidheid om actief deel te nemen aan het proces en de verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen groei en ontwikkeling. Ik kan je hier bij begeleiden van start tot einde, maar uiteindelijk ben jij degene die het werk moet doen.

Wanneer kun je niet bij mij terecht?
  • Wanneer je snel klaar wilt zijn: Coaching is geen cursus of training, maar een persoonlijk ontwikkelingstraject. In de meeste gevallen ben je niet na 1 sessie daar waar je graag wilt zijn.
  • Je medicijnen gebruikt die invloed kunnen hebben op je psychische toestand: Ik waardeer je gezondheid en welzijn en daarom wil ik aangeven dat wanneer je gebruik maakt van medicijnen die invloed kunnen hebben op je psychische toestand, ik je tijdens deze periode niet kan coachen.

Hoe werkt een kennismakingsgesprek?

Tijdens het kennismakingsgesprek kijken we samen of er de juiste chemie is. En ik jou kan verder helpen met je coaching vraag.

En geen zorgen, het is geen sollicitatiegesprek. Ben lekker jezelf en voel je veilig en op je gemak.

Een kennismakingsgesprek duurt een half uur. Het is geheel kosteloos en verplicht je tot niets. Wil je na het kennismaken doorgaan met de sessie? Dan breng ik het afgesproken coaching tarief in rekening.

Wat is coaching?

Coaching is een ontwikkelingsproces waarbij jij (de coachee), wordt ondersteund door mij (de coach), om specifieke persoonlijke, professionele of educatieve doelen te bereiken. Door middel van gestructureerde gesprekken, help ik jou om zelfbewustzijn en zelfreflectie te ontwikkelen, waardoor jij beter in staat bent om je eigen oplossingen te vinden en acties te ondernemen om deze doelen te bereiken.

Investering

Coaching is geen cursus of training, maar een persoonlijk ontwikkelingstraject. Hierbij ga ik ervan uit dat de verandering die je zoekt in jou zelf zit.

Tijdens het kennismakingsgesprek bepalen we samen het doel en de duur van het traject.
Na het bepalen van het coachingtraject ontvang je van mij een vrijblijvend voorstel.

Wat kost coaching?

Ik hanteer de volgende tarieven:

  • Particulier: €115 - €145,- per uur (incl. BTW)
  • Ondernemers: €145,- per uur (excl. BTW)

Kennismaken is gratis en geheel vrijblijvend. Zie ook betaalbare coaching voor mensen met een kleiner budget.

Wordt coaching vergoed?

Via je werkgever

Meer dan de helft van de personen die op zoek zijn naar coaching, kunnen vaak een vergoeding krijgen via hun werkgever. Dit komt doordat veel werkgevers budgetten beschikbaar stellen voor persoonlijke ontwikkeling, opleidingen of het voorkomen van verzuim.

Controleer je CAO, vooral als je bij een gemeente, universiteit, universitair medisch centrum werkt, of langer dan drie jaar ononderbroken in dienst bent bij de Rijksoverheid. In deze gevallen kun je vaak aanspraak maken op een budget specifiek bestemd voor coaching.

Via je zorgverzekering

Coaching wordt in de meeste gevallen niet vergoed door je zorgverzekeraar.

Dit komt omdat het valt onder counseling en dit wordt ook aanvullend vaak niet vergoed.

Voor ondernemers

Coaching kan voor ondernemers fiscaal aftrekbaar zijn onder de inkomsten- en vennootschapsbelasting. Kosten voor trainingen, opleidingen, cursussen, seminars of workshops die aantoonbaar bijdragen aan het onderhouden of verbeteren van vakkennis, zijn zakelijk aftrekbaar.

Zullen we vrijblijvend kennismaken?