Coaching voor ZZP’ers

Het zijn van een ZZP’er (dit kan een eenmanszaak zijn of een BV zijn) betekent het navigeren in een wereld waar je zelf verantwoordelijk bent voor elk aspect van je bedrijf. Het vereist niet alleen expertise in je vakgebied, maar ook vaardigheden in marketing, verkoop, financieel beheer en klantrelaties. Dit kan zowel spannend als overweldigend zijn, en daarom bied ik gespecialiseerde coaching om je te ondersteunen op deze reis.

De focus van mijn coaching ligt op het bouwen van een sterk fundament voor jouw bedrijf. Dit omvat het ontwikkelen van een duidelijk en haalbaar bedrijfsplan, gericht op zowel de korte- als de lange termijn. We werken samen aan het verfijnen van jouw unieke waardepropositie, zodat je je kunt onderscheiden in de markt en klanten aantrekt die bij jouw aanbod passen.

Een ander cruciaal element is financieel management. Het vaststellen van de juiste prijzen is niet alleen essentieel voor jouw financiële gezondheid, maar reflecteert ook de waarde die je biedt. Samen onderzoeken we prijsstrategieën die aansluiten bij jouw diensten of producten, en die een gezonde winstmarge waarborgen. Dit helpt bij het creëren van een duurzaam bedrijfsmodel dat kan groeien en zich aanpassen aan veranderende marktomstandigheden.

Marketing en klantrelatiebeheer zijn ook sleutelcomponenten van jouw succes als ZZP’er. Ik help je effectieve marketingstrategieën te ontwikkelen en je vaardigheden in klantcommunicatie en -behoud te versterken. Dit zorgt ervoor dat je niet alleen nieuwe klanten aantrekt, maar ook waardevolle, langdurige relaties opbouwt met je bestaande klanten.

Tot slot, als jouw coach, ben ik er om je te ondersteunen in zowel de uitdagende als de succesvolle tijden. We pakken obstakels aan door middel van probleemoplossende technieken en ik bied een luisterend oor en geef praktische adviezen. Samen zullen we jouw zakelijke vaardigheden aanscherpen en strategieën ontwikkelen die je helpen te floreren in de dynamische wereld van het zelfstandig ondernemerschap.

Veelgestelde

Vragen & antwoorden

Waar is coaching goed voor?

Ik ben van mening dat ieder mens in staat is om de juiste keuzes te kunnen maken, mits hij of zij beschikt over de juiste kennis. En die kennis zit in jou.

Ik kan je helpen om te luisteren naar jezelf, keuzes te maken vanuit je hart en te handelen naar je verlangen. Mijn coachtrajecten worden daarom op maat gemaakt, zodat ze aansluiten bij jouw behoeften en wat jij nodig hebt. Ik ben er volledig voor jou. Ik bied een luisterend oor, denk met je mee, laat je zien en ervaren wat er bij jou speelt en help je inzien hoe het anders kan.

Is coaching iets voor mij?

Als je het gevoel hebt dat je vastloopt, op zoek bent naar verandering of verbetering in je persoonlijke of professionele leven, of een specifiek doel wilt bereiken, kan coaching heel nuttig zijn. Hier zijn enkele vragen die je jezelf kunt stellen om te bepalen of coaching iets voor jou is:

  • Ben ik bereid om te veranderen of te groeien?
  • Ben ik open voor feedback en nieuwe perspectieven?
  • Ben ik bereid om tijd en energie te steken in het coachingproces?

Als je op deze vragen 'ja' antwoordt, dan is de kans groot dat je veel baat hebt bij coaching.

Echter, het is belangrijk om te onthouden dat het succes van coaching grotendeels afhankelijk is van jouw bereidheid om actief deel te nemen aan het proces en de verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen groei en ontwikkeling. Ik kan je hier bij begeleiden van start tot einde, maar uiteindelijk ben jij degene die het werk moet doen.

Wanneer kun je niet bij mij terecht?
  • Wanneer je snel klaar wilt zijn: Coaching is geen cursus of training, maar een persoonlijk ontwikkelingstraject. In de meeste gevallen ben je niet na 1 sessie daar waar je graag wilt zijn.
  • Je medicijnen gebruikt die invloed kunnen hebben op je psychische toestand: Ik waardeer je gezondheid en welzijn en daarom wil ik aangeven dat wanneer je gebruik maakt van medicijnen die invloed kunnen hebben op je psychische toestand, ik je tijdens deze periode niet kan coachen.

Hoe werkt een kennismakingsgesprek?

Tijdens het kennismakingsgesprek kijken we samen of er de juiste chemie is. En ik jou kan verder helpen met je coaching vraag.

En geen zorgen, het is geen sollicitatiegesprek. Ben lekker jezelf en voel je veilig en op je gemak.

Een kennismakingsgesprek duurt een half uur. Het is geheel kosteloos en verplicht je tot niets. Wil je na het kennismaken doorgaan met de sessie? Dan breng ik het afgesproken coaching tarief in rekening.

Wat is coaching?

Coaching is een ontwikkelingsproces waarbij jij (de coachee), wordt ondersteund door mij (de coach), om specifieke persoonlijke, professionele of educatieve doelen te bereiken. Door middel van gestructureerde gesprekken, help ik jou om zelfbewustzijn en zelfreflectie te ontwikkelen, waardoor jij beter in staat bent om je eigen oplossingen te vinden en acties te ondernemen om deze doelen te bereiken.

Investering

Coaching is geen cursus of training, maar een persoonlijk ontwikkelingstraject. Hierbij ga ik ervan uit dat de verandering die je zoekt in jou zelf zit.

Tijdens het kennismakingsgesprek bepalen we samen het doel en de duur van het traject.
Na het bepalen van het coachingtraject ontvang je van mij een vrijblijvend voorstel.

Wat kost coaching?

Ik hanteer de volgende tarieven:

  • Particulier: €115 - €145,- per uur (incl. BTW)
  • Ondernemers: €145,- per uur (excl. BTW)

Kennismaken is gratis en geheel vrijblijvend. Zie ook betaalbare coaching voor mensen met een kleiner budget.

Wordt coaching vergoed?

Via je werkgever

Meer dan de helft van de personen die op zoek zijn naar coaching, kunnen vaak een vergoeding krijgen via hun werkgever. Dit komt doordat veel werkgevers budgetten beschikbaar stellen voor persoonlijke ontwikkeling, opleidingen of het voorkomen van verzuim.

Controleer je CAO, vooral als je bij een gemeente, universiteit, universitair medisch centrum werkt, of langer dan drie jaar ononderbroken in dienst bent bij de Rijksoverheid. In deze gevallen kun je vaak aanspraak maken op een budget specifiek bestemd voor coaching.

Via je zorgverzekering

Coaching wordt in de meeste gevallen niet vergoed door je zorgverzekeraar.

Dit komt omdat het valt onder counseling en dit wordt ook aanvullend vaak niet vergoed.

Voor ondernemers

Coaching kan voor ondernemers fiscaal aftrekbaar zijn onder de inkomsten- en vennootschapsbelasting. Kosten voor trainingen, opleidingen, cursussen, seminars of workshops die aantoonbaar bijdragen aan het onderhouden of verbeteren van vakkennis, zijn zakelijk aftrekbaar.

Zullen we vrijblijvend kennismaken?